Barnehagen vår

 

Nordlys Barnehage AS er en privateid barnehage i leide lokaler med oppstart 15. oktober 2007. Lokalene tilhører Kabelvåg idrettslag(klubbhuset) og barnehagen har fram til høsten 2021 vært eid av av Trude H. Esperø og Cecilie C. Brinchmann. Høsten-21 tok Christer Jakobsen og Maria Therese Berg over som eiere sammen med Trude. De har en eierandel på 33,33% hver. 

Barnehagen ligger ved siden av Kong Øysteins hall i Kabelvåg, med idrettsplassen tett inntil og med naturskjønne omgivelser og flott turterreng i umiddelbar nærhet. Barnehagens uteområde ligger godt skjermet fra trafikk og støy og utforminga gir barna gode fysiske utfordringer. Inneområdet er i 1. etg. på klubbhuset og er omgjort fra kafe`og garderober til barnehage. Bygget er romslig og oversiktlig med rom der barn får muligheten til å leke i større eller mindre grupper. Et av rommene bruker vi å innrede etter tema som vi jobber med. Høsten 2018 ble barnehagen bygd ut og i begynnelsen av 2019 tok vi i bruk nytt stellerom, barnetoalett, kontor, garderobe til de ansatte og litt større lekeareale. Vi er veldig stolte av lesekroken vår hvor barn og voksne kan roe ned og kose seg sammen med bøker. På haugen har vi en flott grillhytte som vi tar i bruk hele året og vi har tilgang til KIL sin minibuss hvis vi ønsker å dra på lengre turer. Vi har to ansatte med minibuss sertifikat. 

Barnehagens åpningstid er fra 07.15-16.15 og barnehageåret er fra 01.august-31.juli. Vi stenger barnehagen i 2 uker hver sommer, uke 28 og 29, og følger vanlig barnehagebestemmelser med 5 planleggingsdager i løpet av året.